ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΓΝΑ

             

                                                                                                                       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7/9/2017

«ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ »

Αθόρυβα, με μεθοδικότητα, υπομονή και επιμονή το Ιατρικό, Νοσηλευτικό και λοιπό Επιστημονικό προσωπικό της Πανεπιστημιακής Ογκολογικής Κλινικής, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κ. Κακολύρη, έχει να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες στην υπηρεσία του ανθρώπου. Πάντα με το χαμόγελο και την αισιοδοξία, στο πλευρό του ογκολογικού ασθενούς, με ορθολογική διαχείριση των διαθέσιμων πόρων πραγματοποιούνται ετησίως: 5.600 συνεδρίες χημειοθεραπείας σε ένα άριστα ψηφιακά οργανωμένο χώρο στην μονάδα βραχείας νοσηλείας (δωρεά της κυρίας Μαρίας Νικολαίδου Μπαλή), 3300 νοσηλείες στην κλινική, 5.500 επισκέψεις στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Εξυπηρετούνται όλοι οι ογκολογικοί ασθενείς από Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη και εν μέρει από Δράμα και αλλού. Ο χρόνος αναμονής για έναρξη χημειοθεραπείας είναι μηδέν (0). Η θεραπεία αποφασίζεται από το Ογκολογικό Συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν γιατροί από όλες τις συναφείς με την πάθηση ειδικότητες. Η διάλυση των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων γίνεται εδώ και χρόνια από εξειδικευμένο προσωπικό στην κεντρική μονάδα υπό την καθοδήγηση της φαρμακοποιού. Πρόσφατα το νοσοκομείο προμηθεύτηκε και κλειστό σύστημα χορήγησης των φαρμάκων, το οποίο ελαχιστοποιεί την έκθεση του προσωπικού σε τοξικούς παράγοντες, αξιοποιεί το 100% του φαρμάκου και δεν πάει χαμένη ούτε σταγόνα, εξοικονομεί χρήματα και προστατεύει τους ασθενείς από λοιμώξεις.

Ένα μεγάλο μπράβο στο προσωπικό, που σε δύσκολες συνθήκες (περιορισμένοι πόροι και προσωπικό, συνεχώς αυξανόμενη προσέλευση) κατορθώνει να λειτουργεί άψογα ένα πρότυπο τμήμα.      

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

Π.Γ.Ν.ΕΒΡΟΥ 

Δρ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  −  2  =  6